top of page

ATT TÄNKA PÅ INFÖR BEHANDLINGEN

 • Ta bort tandsten innan behandlingen för att få optimalt resultat.

 • Har du problem med tandköttet eller hål i dina tänder måste du uppsöka tandläkare och åtgärda det innan du får göra en tandblekning.

 •  Glöm ej att ha borstade tänder innan behandlingen samt att ha gjort rent mellan tänderna med tandtråd. Detta är för att resultatet skall bli bra.

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN

 • Inte äta och dricka på 2 timmar efter behandlingen.

 • Inte äta och dricka för kall eller för varm mat och dryck.

 • Inom 72 timmar efter behandlingen bör du undvika färgstarka drycker och livsmedel samt tobak, då detta kan försämra resultatet.

 • Resultatet kan variera beroende på ursprungsfärg och tandhälsa.

 • En bra vana att införa är att skölja munnen med vanligt kranvatten ett par gånger efter varje måltid för att bli av med överflödig färg och syra från mat och dryck.

Tandblekning

Ett vitt leende ger självförtroende och en känsla av välbefinnande.

Super Bright är den senaste metoden inom tandblekning. LED-blekning är det främsta valet hos många tandläkare. Genom att använda patenterad teknologi utstrålar dessa lampor ett säkert UV-ljus som har visat sig hjälpa till att snabba upp och förbättra tandblekningen. 

Super Bright gelen innehåller ett aktivt blekmedel som aktiveras av LED-ljuset. Medlet tränger in i emaljen och reagerar med den missfärgade tandemaljen. 

Ett aktivt ämne, väteperoxid tränger ner och oxiderar fria syreradikaler samt bryter ner organiskt material. Emaljen är dock inget organiskt material och påverkas inte negativt av behandlingen. Ämnet reducerar missfärgningar och ger vitare tänder. Tillsammans med ljuset och väteperoxiden påskyndas blekningen. Super Bright använder sig av plasmaljus vilket är helt ofarligt och är inte cancerframkallande.

VANLIGA FRÅGOR

 • Hur går en tandblekning till?

När behandlingen är igång stryks en blekningsgel ut på tänderna. Därefter aktiveras gelen av plasmaljus. Metoden är effektiv och snabb för dig som vill få vitare tänder utan missfärgningar. Efter behandlingen på 120 minuter kommer du få ett tydligt resultat med märkbart renare och vitare tänder. Resultatet kan variera beroende på ursprungsfärg och tandhälsa.

 • När kan man äta efter?

Efter en tandblekning rekommenderar vi alltid våra patienter att avstå från tobak, färgstark mat och dryck minst 72 timmar efter avslutad behandling. Mat och dryck som innehåller extra mycket syra och färg och som kan missfärga tänderna är till exempel kaffe, te, rött- och vitt vin, nikotin, blåbär, rödbetor, äpplen, citrusfrukter, Coca cola, läsk, soja, kryddor och ketchup.

 • Varför missfärgas våra tänder?

Anledningarna till att våra tänder missfärgas är många. Kosthållning, kaffe, snusning och rökning kan vara några av orsakerna till missfärgade tänder. Även vissa läkemedel kan missfärga tänderna.

 • Gör behandlingen ont?

Det är en skonsam metod och du undkommer oftast ilningar och isningar i tänderna. Super Bright är smärtfri och har inga biverkningar. 
 

 • Hur länge varar resultatet?

Hur länge en tandblekning håller är väldigt individuellt och det finns många aspekter som spelar in. Dina levnadsvanor är givetvis den största aspekten, där åldrande, medicinering och kost har stor påverkan. Mycket rökande, snusande och kaffedrickande är vanliga bidragande orsaker till missfärgade tänder. Vissa nöjer sig med en behandling medan vissa gör två för att uppnå önskvärt slutresultat. Resultatet kan variera beroende på ursprungsfärg och tandhälsa.

 

 • Hur lång tid tar behandlingen?

Själva blekningen tar ca 60 minuter och hela behandlingen inklusive förberedelser tar ca 75 minuter.

bottom of page