TRÅDLYFTBEHANDLING

Vi använder oss av Rainbow Threads som har funnits på marknaden i 8 år och produceras Oreon Life Science, ett företag som grundades i Korea år 2000. Rainbow Threads finns representerade i 66 länder och har sålt över 20 miljoner trådar värden över.

 

För att ge ett naturligt resultat och kunna göra individuella behandlingar använder vi oss av både MONO trådar som är de enklaste typen av PDO-trådar som placeras ytligt i huden och verkar hudföryngrande genom att framförallt stimulera hudens kollagenproduktion.

 

För att kunna ge ett synligt lyft i käklinjen, reducera hamsterpåsar,  kindlyft eller få bort sura mungipor och nasolabiala veck behövs tjockare trådar som ger ett naturligt lyft utan kirurgi. COG trådar – är försedda med taggar/hullingar för att haka fast i hudens vävnad och ge en omedelbar lyftande effekt.Vi använder bedövning för att ge dig en smärtfri behandling.

Både MONO och COG trådar stimulerar gradvis hudens produktion av kollagen fram tills dess att den helt absorberats av kroppen som normalt sker inom 6 månader. Effekten/uppstramningen av behandlingen varar i mellan 1-2 år.

VAD ÄR PDO-TRÅDAR?

Trådlyft är ett minimalt invasivt förfarande med upplösbara PDO-trådar (Polydioxanon- trådar som har används för suturer i över 20 år) och som bryts ner naturligt av kroppen över tid. PDO-trådlyft är avsett att för att föryngra och förbättra ansiktsstrukturen, vilket ger samma fördelar som ett ansiktslyft men utan behov av operation. Hudens läkningsprocess startar direkt under behandlingen i samband med att man för in nålarna (mekanisk stimulus) och pågår under flera månader, detta resulterar i hög produktion av kollagen och elastin, ökning av mikrocirkulation och förbättring av hudelasticiteten.

 

FÖRDELAR MED TRÅDLYFT

Till skillnad från ett kirurgiskt ansiktslyft, där patienten är sövd under behandlingen, så är patienten vaken under hela behandlingen när man gör ansiktslyft med trådar. Det här gör att du kan följa hela behandlingen tillsammans med läkaren för att se om du är nöjd med resultatet. Trådlyft under ögonen är rätt vanlig behandling hos oss som exempelvis många inte känner till. Behandlingen är heller inte smärtsam och för återhämtning krävs normalt två till tre dagar.

VEM SKULLE VARA LÄMPLIG?

PDO är lämplig för de flesta människor. De flesta patienterna är i åldern från 25 och uppåt, när effekterna av åldrandet börjar bli uppenbara. Åldrandet gör att huden blir tunnare eftersom kollagen och elastin fibrer bryts ner, vilket resulterar i slapp hud, djupa veck och rynkor.

Den perfekta kandidaten är en person med små tecken på åldrande. Ett trådlyft kan få dig att se yngre, utvilad och mer alert ut, men det kan inte eliminera kalkonhals eller djupa rynkor och veck i ansiktet. Just trådlyft under ögonen brukar vara en uppskattad behandling för individer som är 30 år och äldre.

När tiden satt ordentliga spår i ansiktet är ett trådlyft inte lika effektivt. Trådlyft rekommenderas normalt inte för personer som har mycket överskottshud då suturerna helt enkelt inte kommer orka bära tyngden. Den bästa kandidaten för att göra ett trådlyft är en ung eller medelålders patient.

Individer som redan genomgått ansiktslyfts behandling kan komplettera med ett trådlyft för att på så sätt bibehålla resultatet längre. Faktum är att behandlingen medför väldigt få komplikationer och bieffekter. Man blöder väldigt lite under behandlingen och därmed är risken för infektion också väldigt liten. Eftersom ansiktslyft med trådar är ett icke-invasivt och prisvärt borde det vara din självklara första attack i kampen mot åldrandet. Det är ett subtilt ansiktslyft, men det kan göra mycket för ditt utseende såväl som för ditt självförtroende.