819194&width=2216&height=2028&zwidth=256

SKLEROTERAPI - YTLIGA BLODKÄRL

Injektionsbehandling av ytliga blodkärl och ådernät på benen dvs Skleroterapi är en injektionsbehandling som i första hand används för att ta bort små ytliga blodkärl, kärlspindlar och ådernät på benen.


Skleroterapi av små ytliga blodkärl går ut på att man sprutar in ett ämne som täpper till de kärl man vill bli av med. När flödet i kärlen upphör förtvinar kärlet och försvinner. Enkel och smärtfri behandling men resultaten dröjer.

Varje kärl eller ådernät som behandlas med skleroterapi behöver 2-4 injektioner. Endast en injektion kan göras per behandlingstillfälle. Mellan varje besök bör det gå 1-4 månader. Själva behandligen är enkel och nästan helt smärtfri eftersom ämnet som sprutas in även innehåller ett bedövningsmedel. Hela besöket är normalt sett över på 30 minuter.

När ser man resultat?
Effekten av skleroterapi kan ta allt ifrån någon månad till upp till ett halvår att se. Det kan därför vara en god idé att planera och vara ute i tid om man vill ha resultat.

Potentiella risker och biverkningar vid Skleroterapi: 
Omedelbart efter en injektionsbehandling av blodkärl och ådernät blir kärlen röda för att därefter mörkna och sedan blekna bort. 
Man kan även få små svullnader, ungefär som myggbett och missfärgningar vilka förvinner inom någon vecka. Även viss klåda och sveda kan föremomma i upp till ett par veckor.
Skleroterapi av ytliga blodkärlI sällsynta fall kan det uppstå pigmentfläckar runt det behandlade området. Dessa brukar dock blekas bort med tiden. För att minska risken för pigmentförändringar bör du undvika att träna, basta och sola den första veckan efter din injektionsbehandling.

Efter behandlingen:
—————————
Efter en injektionsbehandling är det bra att använda en stödstrumpa under några veckor för att öka blodcirkulationen och skynda på läkningen.