MASKIN-300x232.png

CARBOXY THERAPY

Carboxy therapy är en form av koldioxidbehandling som används för att motverka hudbristningar, celluliter och ärr med imponerande resultat. Studier har visat att Carboxy therapy förbättrar hudens elasticitet, förbättrar cirkulationen, stimulerar reparation av kollagen, minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor, samt ökar fettförbränningen. Man har också kunnat visa att Carboxy therapy efter fettsugning kan ge ännu jämnare och finare resultat.

Hur fungerar Carboxy therapy?

Vid Carboxy therapy injiceras små mängder koldioxid (CO2) under huden för att minska celluliter, bryta ner fett och förbättra hud och hudbristningar genom att stimulera kollagenproduktionen. Koldioxid är den gas som vi normalt andas ut och den försvinner snabbt ur kroppen men startar en kraftfull stimulering av kroppens egna reparationssystem.

 

Resultat av behandling med Carboxy therapy:

Reducering av celluliter på rumpan, låren, och magen.

Reducering av hudbristningar på rumpan, låren, magen och brösten.

Reducering av lokala fettansamlingar t.ex. under haka, vid knän, små fettbullar på magen.

Hudåtstramning.

Reducering av påsar och mörka ringar under ögonen.

Föryngring av ansiktets hud med mer spänst och färre små fina rynkor runt t.ex. ögonen.

 

Fördelar med Carboxy therapy:

 

Snabbt: varje behandling tar endast ca 15-30 minuter. Vanligtvis brukar 6-12 behandlingar med en veckas mellanrum ge ett utmärkt resultat.

Skonsamt: orsakar inget större obehag, ingen återhämtningstid och bieffekter är sällsynta.

Långvarig effekt: efter en behandlingsserie brukar man se resultat 3-12 månader innan man behöver göra en eller ett par underhållsbehandlingar.

Efter behandlingen

 

Det finns en liten risk för blåmärken vid Carboxy therapy. Vanligtvis kan även ögonlocken behandlas utan att lämna några märken, vilket det är en bekymmersfri behandling. Det finns inga kända risker med Carboxy therapy. Koldioxidinjektion har använts på ett säkert sätt i åratal för att underlätta operationer i buken.

 

Frågor och svar om celluliter, bristningar och Carboxy therapy:

 

Kan alla göra Carboxy therapy?

 

Alla friska personer behandlas med Carboxy therapy. Vi behandlar dock inte gravida och ammande kvinnor.

 

Hur fungerar Carboxy therapy på hudbristningar?

 

Av alla behandlingar vi provat är Carboxy therapy den som gett bäst resultat på bristningar. Men man skall ha klart för sig att bristningar aldrig försvinner helt utan bara blir mindre synliga.

 

Hur fungerar Carboxy therapy på celluliter?

 

Celluliter anses bero på syrebrist i fettväven och behandlingen med koldioxid ger en kraftfull syresättning av fettvävnaden och minskar därmed celluliterna. Vid celluliter måste man räkna med att göra om behandlingen då och då.

 

Gör Carboxy therapy ont?

 

Man använder en mycket tunn nål för att spruta in gasen och det känns ungefär ett som myggstick. När gasen kommer in i vävnaden kan man känna ett visst tryck under ett par minuter.

 

Hur ser man ut efter Carboxy therapy, kan man gå tillbaka till arbetet?

 

Man får oftast inga synliga märken efter sticken och gasen försvinner inom några minuter så att man kan gå direkt från behandling till arbetet.

 

 

Pris och antal behandlingar bestäms vid konsultationstillfället