Carboxy CO2 terapi – Förbättrar och läker skadad hud

Carboxy CO2 Terapi är en injektionsbehandling med medicinsk uppvärmd koldioxid. Koldioxiden injiceras under huden för att bryta ner lokala fettdepåer, minska celluliter, stimulera kollagenproduktionen och förbättra blodcirkulationen. Carboxy är den enda utrustningen som är godkänd inom EU för injektioner med medicinsk koldioxid, och har det högsta CE Medical godkännandet.

Koldioxid är ett naturligt förekommande ämne i kroppen och har använts i Europa och USA i 15 år. Med Carboxy finns inga kända risker vid behandling av friska personer.

Carboxy CO2 terapi

INDIKATIONER

Celluliter
Lokala fettdepåer
Hudbristningar & ärr
Slapp hud
Mörka påsar under ögonen
Hårtillväxt

HUR FUNGERAR DET?

Ökad halt av koldioxid i kroppen beror oftast på dålig syresättning (syre är en av kroppens källa till ungdomlig hud). Genom att injicera en liten mängd medicinsk koldioxid lurar man kroppen att tro att syrebrist i vävnad har uppstått vilket resulterar i en ökad syresättning. Studier visar att Carboxy CO2 markant förbättrar elasticitet, blodcirkulation, kollagen samt förebygger rynkor och ökar fettförbränningen i kroppen.

En behandling med Carboxy CO2 Terapi är i stort sett smärtfri tack vare att koldioxiden är förvärmd till kroppstemperatur. Man kan dock uppleva en svidande och brännande känsla vid injektionsplatsen under behandlingen. Det finns i stort sett inga bieffekter med Carboxy, vissa patienter kan dock få blåmärken. För att uppnå optimala resultat med Carboxy krävs det att man genomför en kur på 6-12 behandlingar, antalet behandlingar varierar beroende på vad man vill behandla.

Boka tid direkt